Гід для учасника

8 вжовтня 2023 року відбудеться 10-й ювілейний Frankivsk Half Marathon – довгоочікуване бігове свято та головна спортивна подія в Івано-Франківську. В наше тепле місто приїдуть учасники з різних куточків країни і навіть світу!

Ми всі побіжимо мальовиничим цікавим маршрутом, проведемо день в колі однодумців, зустрінемо старих та нових друзів.

З ЧОГО ПОЧАТИ?

Якщо ви приїжджаєте до Івано-Франківська за день до події – це насправді прекрасне мудре рішення, оскільки 8 жовтня точно нікому в місті не буде нудно! Тим, хто приїде рано вранці поїздом або авто, радимо швиденько заселятись в готель чи хостел, одна нога тут – друга там! А потім – не втрачати дорогоцінні секунди, бо ви в місті, де на вас чекали весь рік! Рекомендуємо смачно поснідати в центрі міста, пройтись його ранковими тихими вуличками та вдень завітати на Sport Expo FHM’23. Саме тут ви зможете забрати свій стартовий пакет учасника, а також поринути в атмосферу Pre-Party: DJ, масажна зона, цікаві активності, виставка спортивних товарів, майстер-класи, розіграш призів від партнерів півмарафону, вулична їжа – максимально налаштують нас на єдину хвилю важливого дня забігу.

ДЕ ЖИТИ?

В місті  є багато варіантів поселення, інформацію про які ви легко зможете знайти в пошукових системах та загальнодоступних інформаційних сайтах.

Оскільки нас часто запитують про бюджетний варіант поселення, надаємо корисні контакти хостелів:

Хостел “Пілігрім” – Набережна, 28Б
Хостел “Гомер” – вул. Хіміків, 2д
“Фонтуш” готель та хостел – вул Чорновола, 82
Хостел “Формула 1” – вул. Коновальця, 433 .
Готельний комплекс “Мотельчик” – вул Калуське шосе, 15
Хостел «Феномен» – Південний Бульвар, 38
Готель «Бандерштадт» – вул. Коновальця, 264А
Хостел МІФ – вул. Тарнавського, 25

ДЕ ЗАЙНЯТИСЬ СПОРТОМ?

Міське озеро та парк Шевченка
Основна відпочинкова зона Івано-Франківська. Мабуть, найулюбленіше місце бігунів, яких тут зустрінеш практично в будь-яку пору дня чи року. Звичну пробіжку навколо озера (довжина кола – 3 км) можна комбінувати, додаючи до маршруту стежки парку Шевченка та саму вулицю Шевченка. На міському озері є дві локації з турніками (поблизу станції прокату човнів та Парк готелю), де можна зробити розтяжку та заминку відповідно до і після бігу. Саме через Міське озеро та парк Шевченка проходитимуть маршрути дистанцій Frankivsk Half Marathon’19.

Дамба Бистриці Надвірнянської (вул. Івасюка)
Хороше та популярне місце для пробіжок. Вздовж однієї сторони дамби протікає ріка, по іншу – розкинувся садово-дачний масив, який відділяє від дороги. На окремих ділянках дамба з обох боків поросла кущами і деревами, утворивши своєрідний природний тунель. Бігати там – одне задоволення.

Неодмінно спробуйте!
Ближче до моста через ріку (позаду готелю “Легенда”) споруджений спортивний майданчик (бруси, різноманітні турніки та навіть штанги). Прекрасне місце для розтяжок та силових вправ, які згодяться кожному бігуну.
В залежності від потреб дистанцію для пробіжок можна збільшувати, рухаючись вздовж ріки у напрямку с. Хриплин.

Дамба Бистриці Солотвинської

(паралельно Набережній ім. В. Стефаника) та Німецькі озера. Івано-Франківську пощасливилось мати аж дві ріки, що оточують місто. Як наслідок, маємо ще одне прекрасне бігове місце – дамба Бистриці Солотвинської. Популярності локації додає близькість до міського озера та парку Шевченка і можливість об’єднувати локації в один біговий маршрут. Поруч знаходиться стадіон Університету нафти і газу, де можна потренувати біг на короткі дистанції, а також поробити силові вправи на спортивному майданчику.

Вовчинці (Вовчинецькі гори)
Ідеальне місце для тих, хто полюбляє бігати подалі від міської метушні. Річка, мальовничі пагорби та прекрасний вид, що відкривається на місто – все це додає пробіжці особливого шарму. Це чудове місце, щоб змінити біг асфальтом на природній рельєф, потренувати силу та витривалість на відрізках під гору. І хоча всі дистанції Frankivsk Half Marathon’17 проходять вулицями міста без перепаду висот, навички бігу по рельєфній місцевості та вироблена внаслідок цього витривалість підуть тільки на користь. А ще тут прекрасно зустрічати захід сонця)

Німецькі озера, Пасічна
Цю рекреаційну зону часто незаслужено оминають увагою, і даремно. Тут також досить комфортно бігати, а ще зовсім скоро простір навколо Німецьких озер стане зручним та комфортним громадським простором, адже розвитком території займаються кілька ініціативних груп, які вирішили об’єднати сили, ідеї, врахувати побажання мешканців, аби отримати якісний результат.

Усі вулиці міста
Просто вийти з дому чи готелю і почати бігти містом. Малювати власні маршрути, милуватись будівлями, відкривати нові вулички, можливо, навіть і заблукати… Головне – отримувати насолоду від бігу!

ДЕ ПОЇСТИ?

Незабутнім спогадом про подорож на півмарафон стане відкриття Івано-Франківську Гастрономічного.

Ось рекомендовані нами заклади, де можна смачно поїсти:

FABBRICA /23 ресторани Вірменська, 1 /12:00 – 23:00/

Італійський ресторан з українською душею. Один з головних принципів –  використання виключно українських продуктів, переважно локальних фермерських. Ресторан побудований таким чином, щоб практично всі робочі процеси були відкритими. Ви зможете на власні очі побачити як мелють борошно, ліплять фреш-пасту, готують піцу та інші страви безпосередньо в залі. Ціни – приємні та доступні.

URBAN SPACE 100 – вул. Грушевського, 19 /6-23:00/
Успішний приклад об’єднання громади навколо спільної ідеї. Унікальність ресторану в тому, що його прибуток спрямовується на реалізацію громадських проектів, які розвивають міське середовище Івано-Франківська. Засновниками є 100 проактивних людей, яких об’єднує ідея якісного розвитку міського простору. Тут цікаве меню, а також безліч цікавих подій від концертів до лекторіїв, скляна студія Urban Space radio, крамниця, де представлені українські бренди одягу та аксесуарів (а це означає, що сюди варто заглянути по круті сувенірчики)

Також радимо відвідати:

Вино & М’ясо – вул. Незалежності, 11-15 /10:00-22:00
Ресторація Кухня – вул. Січових стрільців, 41 /11:00-0:00/
Піцерія Florens – вул. Галицька, 7, /10:00-23:00/

Рондель М’ясний club – вулиця Нова, 2 /12:00-01:00/
Ресторан Фамілія – вулиця Незалежності, 31, /11-23/
Панорамний ресторан та кафе «Легенда» – пл. Ринок, 18а /11:00 – 00:00/
Gastro-bar Balkon – пл. Ринок, 8 /10:00-24:00/

ДЕ ВИПИТИ КАВИ?

Культура кави добре розвинена в місті і кав’ярні є на будь-який смак. 48 годин обмежать їхні відвідини вами до кількох закладів, тому пропонуємо must-visit місця,
до яких на нашу думку, варто завітати:

Кав’ярня «Говорить Івано-Франківськ»

пл. Ринок, 8

08:00 – 21:45 (сб, нд – з 09:00)

Найлаконічніше зібрання міських легенд та легендарних особистостей міста, викарбуваних на стільницях. Тут – чудова кава, яку готують з різноманітних сортів у всі можливі способи, а до кави  – свіжа випічка, смачнющі десерти від теплої домашньої кондитерської Delikacia. Саме тут чудово відчувається дух міста, його особлива атмосфера, яка приваблює і змушує повертатись в це місто і в це місце знову і знову.

Delikacia – вул. Незалежності, 20 /07:45-22:00/

Кафе «Мануфактура» – пл.Міцкевича, 6 /10:00 – 23:00/

Затишне кафе в центрі міста з європейською кухнею та запашною кавою
Monday’s coffee & store
вул. Франка, 11 /11:00-21:00/
Цукерня вул. Незалежності, 12 /8:00-23:00/

Профітроль – вул. Гетьмана Мазепи, 2 / 9-22/


Фабика кави – вул. Південний Бульвар, 35 /8:00-20:00/

ДЕ ВІДСВЯТКУВАТИ ФІНІШ?

Після всіх прекрасних забігів і підкорених дистанцій, хвилюючого фінішу та радісного нагородження переможців, саме час весело відзначити цей день разом із компанією друзів.

Паби Івано-Франківська радо приймуть до себе на святкування:

ГОСТ Бар

вул. Курбаса, 5, /11:00 – 01:00/
Дружнє поєднання рюмочної та ресторану при готелі “Інтурист” 80-х років. Тут є і проста домашня кухня, що нагадує про старі часи, і сучасні бургери і навіть мідії…Тут п’ють з гранчаків, бо це символ “ГОСТ Бару”, а також є комплексні обіди і можна випити справжнього українського крафтового пива.

Пивний клуб і Бістро Десятка

на розі Грушевського та Шашкевича, /12.00 до 22.00/

Cooper Head

вул. Мазепи, 6 /10:00-24:00/
Bar&Kitchen “Grand America”

Вулиця Чорновола, 23 /12:00-02:00/

Panorama Pub Internationale

Північний Бульвар, 2а /12:00 – 04:00 /

Пивний клуб «П’ятниця»

вул. Мазепи, 24,/ 11:00 – 00:00/

Легенда Паб

вул.Незалежності, 34а /12.00- 01.00/

Whiskey pub «Старий пес»

пл. Міцкевича, 4 /12-01:00/
Biblioteka Pub

вул. Січових Стрільців, 10 /11:00 – 02:00/

Дім пива «Бочка»

вул. Страчених, 3

ЩО ПОДИВИТИСЯ?

Івано-Франківськ – надзвичайно цікаве місто, і спеціально для учасників Frankivsk Half Marathon ми попросили дати свої рекомендації та коментарі щодо місцевих цікавинок відомого українського письменника сучасності, франківця, одного з засновників “Станіславського феномену” – Тараса Прохаська.

Він, керуючись власним досвідом та щирою любов’ю до рідного міста, запропонував нам маршрути на будь-який смак. Кожен з них дозволить дізнатись більше про місто і ще дужче полюбити його. На нас чекає прогулянка середмістям, справжніми та уявними мурами Станіславівської фортеці, можливість побувати у машині часу франківських вуличок, завітати до колонії Княгинин, пройтись по колоритній вулиці Шевченка, звернути увагу на численні маскарони – кам’яних давніх містян, а також помилуватись красою архітектури, яку створив для міста архітектор Ян Томаш Кудельский після Мармулядової пожежі у старому Станіславові.

Хочете докладніше дізнатись що саме подивитись у Івано-Франківську?

Читайте тут нашу спеціальну рубрику Краса від ТарасА

А також варто додати, що навколо Івано-Франківська є також прекрасні місця для відпочинку: в радіусі 30-40 км (25-30 хвилин їзди) на прекрасному Тлумацькому Озері (Тлумач – 28км від Івано-Франківська), або на Солдатському озері (11 км від франківська, село Старий Лисець).

Також приблизно за годину можна дістатись до Яремче та Карпат, тому, якщо ви тут на кілька днів – радимо завітати до цих місць.

Бажаємо вам неймовірного уік-енду разом з нами! Побачимось на старті!
Зареєструватись на Frankivsk Half Marathon’19 можна тут.

До старту залишилось

Реєстрація
legend
legend
legend