Роланд Флек: “Біг – це подолання викликів”

17 Липня 2017

 

Роланд Флек з Лондона став першим іноземцем, який зареєструвався на цьогорічний Frankivsk Half Marathon. У квітні він бігав на Київському Півмарафоні, де зумів виграти реєстрацію і на франківський пробіг. Тепер Роланд планує подорож на Прикарпаття.

 

За плечима британця – близько 20 півмарафонів і два марафони. А почав бігати він відносно недавно. “Близько чотирьох років тому я почав займатись джогінгом, щоб тримати себе у формі взимку, пробігав усього по 2-3 км. А серйозніше став бігати десь два роки тому, тоді ж почав брати участь у різних забігах”, – розказує Роланд.

 

За цей час він встиг побігати у різних країнах і частинах світу. “Я бігав у Бразилії, Тайвані, Великобританії, Україні, Данії, Латвії, Литві, – розказує Роланд. – Найважче булосаме в Бразилії і Тайвані через спеку. У бразильському Блюменау взагалі був найбожевільніший мій півмарафон. На зворотному шляху до аеропорту я мусив їхати по затоплених гірських дорогах. Досі здивований, як моя маленька орендована машинка вижила в таких умовах”.

 

Роланд надає перевагу півмарафонській дистанції. “Марафони теж круті, але до них важче добре підготуватись через те, що я зайнятий на роботі, – зізнається бігун. – А півмарафонську дистанцію я можу загалом комфортно пробігти в рамках робочого відрядження”.

 

Роланд Флек говорить, що біг для нього – це сукупність викликів, подолання яких і приносить йому задоволення. “Я мушу залишатись зосередженим протягом всього забігу, тримати пейс, адаптуватись до різних умов, – ділиться бігун. – Щоразу я стикаюсь з великою кількістю особливостей – гірки, спека, холод, вологість, бруківка, що по-своєму ускладнює біг”.

 

Окремий виклик для Роланда – бігати в різних країнах. “Інша мова, відмінності в спілкуванні, та й саме добирання до місця старту! Я бігав у маленьких містечках у Бразилії і Тайвані, тому сама подорож туди була пригодою, – згадує бігун.- До того ж, важко бігати після перельоту і зміни часових поясів, це точно не додає швидкості. Та й знайти “нормальний” сніданок буває дуже важко, наприклад, у Тайвані”.

Уже кілька разів Роланд Флек бував в Україні. “У Києві останніми роками були дуже веселі забіги, – розказує бігун. – Не дивлячись на погоду, завжди дуже круто побачити друзів та провести вихідні в Києві”. Але улюблене місце Роланда в Україні пов’язане з Карпатами. “Драгобрат – дивовижний! Там неймовірні краєвиди. Плюс це чудове місце, щоб покататись на сноуборді з компанією”, – говорить британець.

“Для мене біг – це чудовий спосіб зустріти нових людей, я завів дуже багато друзів завдяки бігу, – розказує Роланд Флек. – Усі мої українські знайомі – з бігової спільноти. Це чудово, адже також дозволяє мені побачити багато красивих місць. А також випробувати на собі принади Укрзалізниці :)”